Praline Spekulatius

Ingrediente

cca. 30 bucăți

  • 100 g unt moale
  • 100 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 125 g ciocolată neagră
  • 125 g alune măcinate
  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță ghimbir măcinat (se poate înlocui și cu cardamom măcinat)
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
     
  • Zahăr tos colorat pentru decorare
  • Fulgi de cocos pentru decorare

Gătit

Untul moale se amestecă cu zahărul până se obține o consistență spumoasă.

Ciocolata neagră se topește pe baie de aburi - se fierbe apă într-un vas în acest scop. Ciocolata se taie în bucăți. Se pune un vas de formă și din material potrivit deasupra apei fierbinți, și se topește ciocolata în acesta, amestecând în continuu.

Alunele măcinate împreună cu condimentele se rumenesc puțin într-o tigaie, fără grăsime, pentru a intensifica aromele.

Ciocolata topită și amestecul de alune și condimente se adaugă la amestecul de unt și se amestecă bine. Amestecul trebuie să fie gros, nu lichid; dacă este cazul, se mai poate adăuga alune la amestec.

Se lasă să se răcească în frigider timp de cca. 30 de minute.

Cu ajutorul unei lingurițe, se scot forme rotunde din aluat și se formează biluțe din ele cu mâinile. Se tăvălesc în zahărul tos colorat sau fulgii de cocos. Se păstrează în frigider până la servire.

Copyright: Mei liabste Speis

 

Vedeți mai multe rețete