Tort cu căpșuni

Ingrediente

pentru două forme rotunde (ø 20 cm)

pentru blaturi

  • 7 ouă
  • 250 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 1 lămâie bio (coajă rasă și suc)
  • 150 ml ulei
  • 130 ml apă
  • 300 g făină albă
  • 1 plic praf de copt

pentru cremă

  • 300 g mascarpone
  • 500 g brânză de vaci (Topfen)
  • 200 g budincă de vanilie (ex. Landliebe)
  • 90 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 100 ml frișcă lichidă

pentru umplutură

  • aprox. 400 g căpșuni
  • 2-3 borcane Fruchtikus căpșuni-vanilie

pentru bila de înghețată

pentru glazura de ciocolată și decor

  • 150 g ciocolată albă
  • colorant alimentar roz

de asemenea

  • perle de zahăr
  • ornamente dulci la

Gătit

Se preîncălzește cuptorul la 180 °C (pe funcția ventilație). Fundurile formelor se tapetează cu hârtie de copt.

Ouăle și zahărul se bat timp de 10 minute până devin o compoziție foarte spumoasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie. Se stoarce lămâia, iar sucul împreună cu uleiul și apa se încorporează încet în compoziție. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă scurt în aluat, până rezultă o compoziție netedă. Aluatul se toarnă în mod egal în cele două forme și se coace aproximativ 35-40 de minute (test cu scobitoarea). Se lasă să se răcească în forme.

Pentru cremă: se amestecă mascarpone, brânza de vaci, budinca de vanilie și zahărul pudră. Se bate frișca și se încorporează. Se pune crema într-un poș cu dui rotund.

Căpșunile se spală, se usucă, se îndepărtează codițele și se taie felii.

Se nivelează blaturile (resturile se folosesc mai târziu), apoi se taie fiecare pe orizontală, obținând 4 straturi. Se pune primul strat pe un platou și se trasează un inel de cremă de brânză pe margine. În interiorul acestuia se întinde un strat generos de Fruchtikus cu căpșuni, apoi se așază felii de căpșuni. Se adaugă puțină cremă deasupra și se nivelează. Se repetă pașii cu celelalte straturi, iar la final se pune ultimul blat. Mai întâi se acoperă partea de sus cu cremă, apoi și marginile. Se netezește cu o spatulă. Torta se dă la frigider pentru câteva ore.

Pentru glazură: se topește ciocolata albă la bain-marie. Se adaugă colorantul alimentar și se lasă puțin la răcit. Când glazura nu mai este complet lichidă, se poate realiza un „drip” frumos.

Din resturile de blat, cremă de brânză și zahăr pudră se formează o bilă de dimensiunea potrivită pentru conul de înghețată. Bila se așază pe tort. Mai întâi se acoperă bila cu glazură, apoi se toarnă ciocolată pe tort și se lasă să curgă pe margini. Se presară imediat ornamentele dulci. Se înfige conul în bilă.

Tortul se păstrează la frigider până la servire.

Vedeți mai multe rețete