Tiramisu cu rubarbă și coacăze

Ingrediente

6 porții
Biscuiți:

Compot de rubarbă:

Tiramisu:

Sirop:

Pentru glazură:

  • 100 g coacăze proaspete

 

Gătit

Pentru biscuiți, bateți albușurile spumă cu zahărul și apa. Apoi se încorporează cu grijă gălbenușurile, după se adaugă cele două tipuri de făină. Cu ajutorul unui poș, se formează din aluat mai multe brioșe de aproximativ 7 cm lungime pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară zahăr pudră și se bagă la cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de aproximativ 15 minute până când se rumenesc. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.

Se taie rubarba în bucăți de aprox. 5 cm lungime și se așază bucățile apropiate una de alta într-o tavă mică de copt. Se adaugă semințele de vanilie răzuite, se presară zahăr peste rubarbă și se acoperă cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 160 °C timp de aprox. 15-20 minute până se înmoaie. Compotul obținut din rubarbă se lasă la răcit.

Pentru tiramisu, se adaugă toate ingredientele menționate și se amestecă cu un mixer sau cu un blender la viteză medie până când se întărește. După, compoziția obținută se întinde folosind un poș.

Pentru sirop, se fierbe apa, siropul și zahărul, apoi se adaugă sucul din compotul de rubarbă. Se lasă să se răcească bine.

Se înmoaie biscuiții în sirop și pun în pahare înalte de aproximativ 250 ml împreună cu compotul de rubarbă și crema de tiramisu. Se decorează cu biscuiții rămași și cu coacăzele roșii proaspete.

Vedeți mai multe rețete