Cakesicles Caraibiene

Ingrediente

pentru cca. 6 cakesicles

pentru aluat

pentru umplutura cakesicles

  • 200 g blat de prăjitură
  • 120 g cremă de brânză
  • 170 g bucăți de ananas (din compot)
  • 10 g fulgi de cocos
  • 2-3 linguri suc de ananas
  • 1-2 linguri rom (opțional)

pentru învelișul de ciocolată

  • 270 g ciocolată albă de menaj (cuvertură)
  • colorant alimentar galben
  • opțional: decor din zahăr, colorant alimentar albastru

în plus

  • 1 formă pentru cakesicles cu 6 locuri
  • 6 bețișoare din lemn

Gătit

Se preîncălzește cuptorul la 160 °C cu ventilație. Se tapetează o formă mică rotundă (ø 16 cm) cu hârtie de copt.

Se amestecă făina cu praful de copt. Într-un bol separat, se bat oul, zahărul, laptele bătut și uleiul vegetal. Se adaugă amestecul peste ingredientele uscate și se omogenizează cu un tel până se obține un aluat fin. Se toarnă aluatul în formă și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 12–14 minute (testul cu scobitoarea). Se lasă la răcit.

Pentru glazura de ciocolată, se toacă fin cuvertura. Se topește 2/3 din cantitate la bain-marie (fără a depăși 40°C). Se adaugă restul și se amestecă bine. Se colorează cu colorantul galben alimentar și se amestecă din nou.

Forma pentru cakesicles se unge cu ciocolata topită, se lasă 2–3 minute să se întărească, apoi se scurge excesul de ciocolată (se întoarce forma și se scutură ușor). Se recuperează ciocolata și se adaugă înapoi la restul. Se introduc bețișoarele în orificiile speciale pentru a nu se lipi de ciocolată. Forma se pune în frigider pentru cca. 10 minute, până când glazura se întărește.

Între timp, se fărâmițează blatul de prăjitură într-un bol. Se taie bucățile de ananas în cubulețe. Se adaugă ananasul, crema de brânză, fulgii de cocos, sucul de ananas și romul (opțional) peste blat și se frământă până se obține o compoziție omogenă. Se presează compoziția în forma pregătită cu glazură. Se fixează bețișoarele. Se acoperă cu restul de ciocolată topită, având grijă să se unească bine marginile. Se congelează timp de 1–2 ore pentru a preveni crăparea glazurii la scoaterea din formă. Apoi se scot din formă și se lasă la dezghețat.

Se topește din nou restul de ciocolată galbenă, se lasă să se răcească puțin, se pune într-un poș de unică folosință și se trasează un grilaj pe cakesicles. În fiecare romb se adaugă un punct mic (motiv de ananas).

Cine dorește, poate adăuga puțin colorant alimentar albastru în ciocolata galbenă pentru a obține verde, apoi să formeze frunzulițe cu poșul și să decoreze cu granule colorate.

Cakesicles se păstrează până la 2 zile în frigider.

Sfat: Nu ai formă specială pentru cakesicles? Poți folosi și forme mai mari pentru cuburi de gheață.

Vedeți mai multe rețete