Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru o formă de copt cu diametrul de 22 cm
Pentru căsuțele din turtă dulce
Pentru blatul de tort (Atenția este necesară de 2 ori)
Pentru crema de ciocolată albă:
Suplimentar:
Pentru decor:
Pentru căsuțele din turtă dulce și decorațiuni:
Se prepară aluatul de turtă dulce și se lasă la dospit.
Preîncălziți cuptorul la 180 °C căldură superioară/inferioară.
Se întinde aluatul la o grosime de aprox. 5 mm pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Se decupează căsuțe de diferite mărimi și se coc timp de 12-14 min.
Pentru glazura de zahăr, se amestecă zahăr pudră și apă pentru a forma o pastă groasă. Dacă este necesar, se mai adaugă zahăr. Umpleți glazura într-o pungă de ornat, tăiați vârful și decorați căsuțele de turtă dulce care s-au răcit. Lăsați-le să se usuce.
Pentru ornare, se presară zahăr cristal pe o hârtie de copt. Se spală merișoarele, se lasă să se scurgă puțin și se aruncă în zahăr. Amestecați bine pentru a vă asigura că zahărul se lipește. Lăsați-le să se usuce (aproximativ o jumătate de zi).
Pentru crema de ciocolată albă:
Se topesc împreună ciocolata albă și smântâna într-un vas la foc mediu. Se lasă să se răcească ușor.
Se amestecă brânza quark, crema mascarpone și zahărul pudră până se omogenizează, apoi se adaugă ciocolata albă topită.
Asamblare:
Așezați primul strat de tort pe o farfurie mare și ungeți cu jumătate din gemul de merișoare.
Se adaugă următorul strat și se unge cu crema de ciocolată albă. Continuați alternând straturile de cremă de ciocolată și compot de merișoare.
Puneți ultimul strat de tort deasupra și întindeți crema de ciocolată albă rămasă în centrul tortului.
Folosiți glazura de zahăr rămasă pentru a acoperi spatele căsuțelor din turtă dulce și atașați-le în jurul tortului.
Împrăștiați merișoarele pentru decor deasupra tortului. Puneți-l în frigider înainte de servire.
Notă: Straturile de tort sunt ușor sfărâmicioase, dar devin foarte moi.
Distribuie