Tort Zebră

Un desert haios, distractiv de preparat împreună cu copiii și de savurat cu întreaga familie
INGREDIENTE
5 ouă
250 g Zahăr pudră Mărgăritar
1 plic Zahăr vanilinat Mărgăritar
¼ l ulei
375 g făină
1 plic praf de copt
3 lingurițe coajă rasă de portocală (netratata)
2 linguri cacao
2 linguri Rom
500 g Mascarpone
130 g Zahăr pudră Mărgăritar
1 linguriță suc de lămâie
400 g mandarine la conservă
10 foi de gelatină
5-6 linguri lichior de portocale
¼ l frișcă
Gem de caise
Cacao
MOD DE PREPARARE

Separă ouăle și bate albușurile până devin o spumă tare. Separat, amestecă gălbenușurile, zahărul pudră și zahărul vanilinat până se omogenizează bine. Adaugă în cantități mici 1/8 l apă călduță și uleiul. Acest proces ar trebui să dureze cam 10 minute. Amestecă făina cu praful de copt și coaja de portocală adaugă-le in compoziție câte puțin. Apoi încorporează încet albușurile.

Împarte compoziția în jumătate și amestecă o parte cu rom și cacao. Pune 2-3 linguri de aluat deschis și 2-3 linguri de aluat închis în tava de copt tapetată cu unt și făină. Repetă procesul până ce folosești tot aluatul. Nu îl amesteca, ci lasă-l să stea un minut astfel încât cele două culori să se întrepătrundă.

Coace aluatul în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru aproximativ 60 minute. Lasă tortul copt să se răcească în cuptor cu ușa deschisă pentru aproximativ 15 minute, apoi scoate-l și lasă-l să se răcească de tot.

Amestecă mascarpone, zahărul pudră, zeama de lămâie, mandarinele pasate și sucul de la conserva de mandarine. Înmoaie gelatina în apă rece pentru 5 minute, stoarce-o, las-o să se dizolve în lichior de portocale călduț și adaug-o în crema de mascarpone. Bate frișca până se întărește și încorporeaz-o și pe ea împreună cu bucăți de mandarină. Dă crema la rece pentru aproximativ 30 minute.

Întinde gem de caise pe tortul răcit, apoi acoperă-l cu crema și presară cacao deasupra.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA