Panna Cotta cu sparanghel

Ingrediente

  • 150 g sparanghel alb
  • 150 ml lapte
  • 400 ml frișcă
  • 60 g zahărMărgăritar Fin
  • 5 foi de gelatină

Ragout de căpșuni

  • 200 g căpșuni
  • 15g zahăr Mărgăritar pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • mentă proaspătă

Gătit

Spălați sparanghelul, curățați-l de coajă și tăiați-l bucăți de 1cm grosime. Puneți cojile de sparanghel într-un infuzor mare de ceai sau într-un plic de preparat ceai, de unică folosință. Puneți bucățile de sparanghel într-un vas, împreună cu laptele și cojile și fierbeți-le până când se înmoaie. Scoateți infuzorul (sau punga pentru ceai de unică folosință) și apoi pasați compoziția. Strecurați-o apoi printr-o sită fină.

Încălziți laptele cu sparanghel strecurat cu frișca și zahărul cristal, până când zahărul se dizolvă complet (nu dați în clocot!).

Înmuiați gelatina cca 5 minute, în apă caldă. Puneți 2 linguri din amestecul de sparanghel, lapte și frișcă, într-un alt vas. Stoarceți bine foile de gelatină și dizolvați-le în amestec. Apoi, încorporați amestecul cu gelatină în compoziția cu sparanghel, lapte și frișcă. Puneți amestecul în paharele pregătite și lăsați-le la frigider cel puțin 4 ore.

Pentru ragout-ul de căpșuni, spălați căpșunile și îndepărtați cotorul. Tăiați căpșunile în bucăți mici.  Pasați jumătate din căpșuni, încorporați zahărul pudră și zeama de lămâie. Adăugați căpșunile rămase. Ornați panna cotta cu câte 2-3 linguri de ragout de căpșuni și câteva frunze de mentă proaspătă.

Sfat: Pentru a reduce risipa de alimente, fierbeți și coaja de sparanghel, deoarece va amplifica aroma de sparanghel în panna cotta.

Panna cotta poate fi preparată doar cu cojile de sparanghel fierte, de exemplu, după ce ați folosit sparanghelul alb pentru o supă și v-au rămas cojile.

Vedeți mai multe rețete