Vis cu banane și cocos

Un desert rafinat, care te va purta cu gândul la cele mai exotice destinații de vacanță
INGREDIENTE
25 g fulgi de nucă de cocos
40 g făină
2 linguri făină de orez
60 g Zahăr Brun de Mauritius Mărgăritar
250 ml lapte de cocos
1 ou
60 g unt sau ulei de cocos
4 banane mari
60 g Zahăr Brun de Mauritius Mărgăritar
80 ml suc de limetă
Coajă rasă de la o limetă netratată
1 lingură nucă de cocos rasă sau fulgi de cocos pentru decorare
MOD DE PREPARARE

Presară cocos ras într-o tavă, rumenește-l ușor în cuptor la 150 grade timp de 5 minute, scoate-l din tavă și lasă-l deoparte.
Amestecă bine laptele de cocos și oul. Cerne făina de grâu într-un castron, adaugă făina de orez, cocosul copt și 60 g zahăr brun, iar apoi încorporează laptele de cocos cu ou până obții un aluat fin. Încălzește untul sau uleiul de cocos într-o tigaie, coace în ea aluatul până devine auriu și păstrează lipiile călduțe.

Curăță bananele, taie-le în felii subțiri, călește-le în puțin unt sau ulei de cocos la foc mediu până se închid puțin la culoare. Presară restul de zahăr brun deasupra și amestecă până ce zahărul se dizolvă (caramelizează). Apoi stinge-le cu zeama de limetă.

Întinde lipiile pe farfurii, pune bananele pe o jumătate, împăturește cealaltă jumătate, asezonează cu coaja de lămâie și presară 1 lingură de fulgi de cocos.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA