Sirop de păpădie

INGREDIENTE
250 g flori de păpădie
1 kg Zahăr pentru sirop Mărgăritar
750 ml apă
MOD DE PREPARARE

Rupe doar inflorescențele galbene ale păpădiilor, deoarece baza verde în care acestea cresc pot avea gust amar și clătește-le rapid sub jet de apă rece. Dizolvă zahărul pentru sirop de la Mărgăritar în apă caldă, apoi fierbe amestecul până când soluţia este clară. Adaugă florile în siropul fierbinte, amestecă, acoperă și lasă-l să infuzeze timp de 48 de ore. Strecoară siropul printr-o sită fină, îmbuteliază-l în sticle sterile, sigilează-le şi depozitează-le în frigider.
Recomandări: Pentru a asigura o valabilitate prelungită poți fierbe siropul înainte de îmbuteliere timp de 3 minute. După desigilare, depozitează-l în frigider şi consumă-l imediat. Siropul de păpădie se poate consuma diluat cu apă sau ca atare, întins pe pâine cu unt. De aceea se mai numește si miere de păpădie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA