Ruladă Red Velvet

Un desert delicios și aspectos, pentru weekend-urile petrecute cu prietenii
INGREDIENTE
(o rolă presupune 12 bucăți)
Timp de preparare: 50 de minute (fără timpul de macerare)

Pentru blat:
4 ouă (mărime L)
180 g de zahăr pudră Mărgăritar
2 linguri de lapte bătut
1 lingură de colorant alimentar de culoare roșie (pulbere)
2 linguri de ulei din plante neutru
1 linguriță de oțet alb
180 g de făină
2 linguri de cacao
1 linguriță de praf de copt
½ de linguriță de sare

Pentru umplutură:
250 g de cremă de brânză
75 g de unt
Conținutul unei păstăi de vanilie
100 g de zahăr pudră Mărgăritar
140 g de ciocolată de copt albă
Zahăr pudră Mărgăritar (pentru ornare)

Poți prepara această ruladă specială pentru a o savura la cafea, sau pentru a te bucura de ea împreună cu prietenii care îți vin în vizită.

MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade.
Drapează o formă de prăjituri de aproximativ 38x15cm cu hârtie de copt.
Bate ouăle într-un vas mare timp de aproximativ trei minute până când compoziția devine una spumoasă. Presară zahărul și continuă să amesteci până când compoziția devine groasă și de culoare galbenă. Amestecă laptele bătut, uleiul și oțetul. Într-un alt vas amestecă făină, cacao, praf de copt și sare. Continuă să amesteci mixul din când în când. La final, adaugă colorantul alimentar de culoare roșie. Continuă să amesteci timp de două minute și apoi toarnă compoziția în forma de prăjitură.
Coace aluatul timp de 15 minute într-un cuptor preîncălzit la 175°.
Lasă compoziția apoi să se răcească timp de cinci minute. Decorează aluatul cu zahăr pudră și îndepărtează hârtia de copt. Apoi rulează aluatul cu ajutorul unui prosop de bucătărie pentru a obține o formă cilindrică.

Amestecă untul la temperatura camerei cu crema de brânză și cu zahărul pudră. Apoi topește ciocolata albă și continuă să amesteci. Rulează aluatul pentru prăjituri și unge pe deasupra compoziția cu crema de brânză. Rulează din nou prăjiturile.

Pune prăjiturile pe o farfurie și lasă-le la rece în frigider timp de două ore. Taie fâșii de doi centimetri dintr-o foaie de hârtie. Plasează aceste fâșii de hârtie la distanțe de 2 centimetri pe rulada finalizată. Apoi ornează cu zahăr pudră pentru a obține aspectul alternativ „roșu-alb-roșu“.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA