Trufe cu ciocolată și caramel

Ingrediente

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 250 ml frișcă
  • 180 g zahăr fin Mărgăritar
  • 40 g unt
  • Zahăr pudră sau cacao pentru presărat

Gătit

Mărunțiți ambele sortimente de ciocolată și puneți-le într-un bol. Dați în clocot frișca și dați-o deoparte. Într-un vas, caramelizați zahărul cristal cu unt. Turnați frișca peste caramel și amestecați, până când zahărul cristal se dizolvă complet. Turnați amestecul cu caramel peste cele două tipuri de ciocolată și amestecați.

Turnați compoziția într-o tavă în care ați pus hârtie de copt, cu cca 2 cm grosime și lăsați-o peste noapte să stea la rece. Tăiați în bucăți de 2 cm grosime, băgați palmele în zahăr pudră și formați bile. Tăvăliți-le apoi prin pudră de cacao. Păstrați-le la rece.

Vedeți mai multe rețete