Parfait cu turtă dulce

Ingrediente

Parfait

  • 4 boluri din sticlă, cu volum de cca 150 ml
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 80 g ulei de măsline
  • 100 g albușuri
  • 150 g zahăr Mărgăritar cristal
  • 200 g frișcă, ușor bătută

Crema cu Mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frișcă
  • 80 g zahăr Mărgăritar pudră

Sos de vin fiert

  • 150 ml vin roșu
  • 30 g zahăr Mărgăritar cristal
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 cuișor
  • coaja rasă de la 1 portocală și o lămâie
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 2 linguri de suc de portocală

Pentru ornat:

  • 4 linguri de cubulețe de turtă dulce, prăjite într-o lingură de 1 unt

Gătit

Pentru parfait, frecați gălbenușurile spumă, timp de 3 minute, folosind mixerul de mână. Încorporați treptat uleiul de măsline. Bateți spumă albușurile și zahărul cristal și încorporați frișca în amestec. Puneți folie alimentară în bolurile din sticlă, turnați compoziția de parfait și lăsați-le să stea la congelator peste noapte. Pentru crema cu mascarpone, bateți frișca cu zahărul și dați deoparte.

Pentru sosul de vin fiert, dați în clocot vinul roșu, zahărul cristal, batonul de scorțișoară, cuișorul, coaja de lămâie și de portocală și lăsați amestecul să fiarbă câteva minute. Adăugați amidonul alimentar și lăsați să dea în clocot, apoi strecurați compoziția printr-o sită. Lăsați să se răcească. Tăiați parfait-ul în bucăți și puneți-le pe farfurii. Umpleți un poș cu crema de marscarpone și formați buline mici peste parfait, stropiți cu sosul de vin fiert și ornați folosind cubulețele de turtă dulce și coaja de portocală.

 

 

 

Vedeți mai multe rețete