Fursecuri Spekulatius

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 g zahăr brun Sugars of the World
  • 200 g unt (rece)
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • ¾ plic praf de copt
  • 6 lingurițe de scorțișoară
  • 2 lingurițe pudră de cardamom
  • ½ linguriță cuișoare
  • linguriță ghimbir măcinat
  • ½ linguriță nucșoară măcinată
  • (Alternativ: (7-8 lingurițe de condimente pentru fursecuri Spekulatius)

Gătit

Preparare cu robot de bucătărie: Cu excepția untului, puneți toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie. Tăiați untul în bucăți mici, adăugați-l la ingrediente și amestecați bine cu cârligul de frământare, până când obțineți un aluat tare.

Preparare fără robot de bucătărie: Într-un bol, amestecați făina cu zahărul brun, zahărul vanilat și condimentele. Tăiați untul în bucăți mici și adăugați-l la ingrediente. Amestecați compoziția cu degetele, până când aluatul capătă o consistență nisipoasă. Adăugați ouăle și frământați bine compoziția până la omogenizare.

Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l să stați la rece cel puțin 4 ore. Este de preferat să folosiți aluatul abia a doua zi, așa încât condimentele să își lase aroma.

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Puneți hârtie de copt în două tăvi.

Întindeți aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, cu grosimea de cca 4 mm. Decupați aluatul cu diverse forme (folosiți ștampile cu motive de Crăciun, respectiv cu un sucitor pentru Spekulatius). Pentru a folosi fursecurile Spekulatius ca dcorațiuni pentru pomul de Crăciun, aveți grijă ca înainte de coacere, să faceți o gaură în fiecare dintre ele, folosind o scobitoare.

Coaceți cca 10-13 minute, în funcție de dimensiuni.

Sfat: dacă rămân fursecuri, îi puteți folosi pentru Desert cu Spekulatius sau pentru  Cremă de Spekulatius, care poate fi și un frumos cadou de Crăciun

Vedeți mai multe rețete