Biscuiti-Acadele

Ingrediente

Pentru aluatul cu nucă, pentru cca 16 acadele:

  • 150 g unt {rece}
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță de condimente pentru fursecuri Spekulatius
  • 1 linguriță de condimente pentru turtă dulce
  • 50 g zahăr Mărgăritar Cristal
  • 70 g nuci {măcinate}
  • semințele de la o păstaie de vanilie
  • 1 gălbenuș
  • paie de hârtie

Pentru glazura cu nuga:

  • 50 g nuga
  • 50 g ciocolată {mărunțită}
  • 100 g smântână
  • ¼ linguriță de condimente pentru fursecuri Spekulatius
  • ¼ linguriță condimente pentru turtă dulce

Gătit

Preîncălziți cuptorul la 175 °C. Puneți hârtie de copt într-o tavă. Tăiați untul în bucăți, apoi frământați un aluat împreună cu făina, praful de copt, condimentele și zahărul. Încorporați rapid nucile măcinate și semințele de la o păstaie de vanilie, precum și gălbenușul. Lăsați aluatul să stea la rece, cel puțin o oră. Întindeți aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină. Formați un număr egal de biscuiți rotunzi și biscuiți în formă de inimă. Tăiați pe jumătate paiele de hârtie și înfigeți-le în biscuiții rotunzi. Puneți biscuiții pe o tavă și coaceți-i timp de 15 minute, în cuptorul preîncălzit la 175 °C, cu funcția de ventilație. Lăsați să se răcească.

Pentru glazura cu nuga, încălziți frișca împreună cu condimentele, într-un vas. Luați vasul de pe aragaz și topiți înăuntru ciocolata mărunțită și nuga. Lăsați glazura să se răcească puțin și turnați-o peste biscuiții rotunzi. (Dacă este necesar, bateți puțin glazura, dacă este prea lichidă.) Puneți biscuiții în formă de inimă pe deasupra și serviți acadelele presărate cu zahăr pudră.

Vedeți mai multe rețete