Prăjitură de ciocolată

Un desert bogat în ciocolată, pe gustul întregii familii, la care te pot ajuta și copiii
INGREDIENTE
5 ouă
120 g unt topit
1 plic Zahăr vanilinat Mărgăritar
1 praf de sare
100 g ciocolată pentru topit
150 g fulgi de migdale
40 g făină
100 gZahăr Cristal Bio Mărgăritar
50 g Gem de caise

Pentru glazură:
150 g ciocolată pentru topit
100 ml apă
120 g Zahăr pudră extrafin Mărgăritar
50 g migdale

Unt moale și făină pentru tava de copt
MOD DE PREPARARE

Tapetează forma de copt cu unt și făină. Preîncălzește cuptorul la 170 grade.

Separă ouăle. Freacă untul, zahărul vanilinat și sarea până devine pufos și încorporează câte puțin ciocolata topită și răcită. Adaugă gălbenușurile. Bate bine abușurile și adaugă treptat zahărul cristal bio, apoi bate cu telul până obții o spumă cremoasă și adaug-o în amestec.

Amestecă migdalele cu făina și încorporează-le în compoziție. Toarn-o în forma de copt și coace-o în cuptorul preîncălzit la 170 grade pe grătarul din mijloc pentru aproximativ 1 oră. Lasă prăjitura să se răcească.

Îmbrac-o într-un strat subțire de gem de caise cald. Pentru glazură, rupe ciocolata în bucăți mici, fierbe apa și zahărul pudră. Adaugă ciocolata și amestecă bine cu blenderul de mână până ce toate ingredientele se dizolvă. Lasă glazura să se mai răcească și toarn-o călduță peste prăjitură. La sfârșit, decorează cu migdale și dă-o la rece.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA