Prăjitura Boston

Un desert sofisticat și delicios
INGREDIENTE
Pentru blat: 160 g unt moale
360 g făină 000
1 plic praf de copt
250 g zahăr Mărgăritar cristal
3 ouă bătute
la temperatura camerei
2 lingurițe extract de vanilie
180 ml lapte
Un praf de sare


Pentru cremă:
300 ml lapte
50 g zahăr Mărgăritar cristal
25 g amidon
2 gălbenușuri
1 ou întreg
50 g unt 1 linguriță extract de vanilie


Pentru glazură:
70 g ciocolată neagră
25 g unt
50 g smântână pentru frișcă
50 g zahăr pudră Mărgăritar
1 linguriță extract de vanilie și/sau brandy
MOD DE PREPARARE

Amestecă sarea, făina și praful de copt. Cu ajutorul unui mixer, alifiază untul și zahărul vreme de câteva minute. Adaugă ouăle, pe rând. Încorporează amestecul de făină și laptele, alternativ. Împarte compoziția în două forme de tort de 18 cm și coace la 180 C pentru 35-40 minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii.

Taie capacul unei jumătăți de blat, acoperă cu crema rece și apoi cu cealaltă jumătate și ornează cu glazura de ciocolată.
Pune la fiert laptele și vanilia. Într-un castron, amestecă ouăle cu amidonul, sarea și zahărul. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adaugă-l treptat peste amestecul de ouă, amestecând continuu. Întoarce pe foc crema și amestecă în continuu până când se îngroașă. Încorporează untul, apoi transferă într-un castron, acoperind suprafața cremei cu o folie. Dă la rece.

Topește la bain marie ciocolata, untul și smântâna. Ia de pe foc și adaugă zahărul și vanilia. Când glazura se răcește un pic, o poți turna deasupra prăjiturii.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA