Guguluf cu mac și lichior de ouă

Când ai nevoie de un mic răsfăț doar pentru tine
INGREDIENTE
3 ouă
110 g Zahăr pudră Mărgăritar
1 plic Zahăr vanilinat Mărgăritar
125 ml ulei vegetal
125 ml lichior de ouă
65 g făină
65 g amidon de porumb
½ plic praf de copt
5 linguri mac
MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 180 grade cu căldură de sus și de jos. Tapetează forma de copt cu unt și făină. Bate ouăle cu zahărul pudră și zahărul vanilinat până obții o textură pufoasă. Toarnă uleiul vegetal și lichiorul de ouă încet în compoziția de ouă cu zahăr, amestecând constant. Amestecă făina cu amidonul de porumb, semințele de mac gri și praful de copt și adaugă-le în compoziția lichidă. Amestecă până se formează un aluat fin. Toarnă compoziția în forma de copt tapetată.

Pune tava la mijlocul cuptorului pentru aproximativ 45 minute. (Testează cu scobitoarea!) Apoi scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească în forma de copt. Răstoarnă guguluful când s-a răcit.

Presară zahăr pudră înainte de servire.

Sfat: Dacă dorești să îl decorezi cu glazură, ai nevoie de lichior de ouă. Amestecă 200 g de zahăr pudră cu 3-4 linguri de lichior și întinde amestecul peste guguluf.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA