Gem răcoritor de rubarbă și lămâie
Un gem răcoritor pentru diminețile de vară
INGREDIENTE
1 kg de bețe de rubarbă
5 lămâi organice
500 g zahăr gelifiant 2:1

Acest gem, servit alături de câțiva biscuiți graham, poate deveni micul dejun perfect pentru diminețile de vară târzie petrecute pe terasă alături de familie.

MOD DE PREPARARE

Curăță bețele de rubarbă și taie-le în bucăți de 1 cm. Mai întâi curăță lămâile, apoi stoarce-le.

Fierbe apă într-un vas cu puțină sare și fierbe cojile de lămâie timp de aproximativ un minut.

Apoi taie-le în fâșii fine. Adaugă bucățile de rubarbă la sucul de lămâie, fâșiile de coajă de lămâie și zahărul gelifiant într-o oală mare și fierbe întreaga compoziție, amestecând constant.

Gătește timp de 4 minute, apoi efectuează un test de gelifiere și toarnă compoziția finală în borcane mici de gem.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA