Gem din fructe de pădure și cireșe

Un desert proaspăt și aromat.
INGREDIENTE
250 g de căpșuni tăiate felii
250 g de coacăze roșii
250 g de zmeură
250 g de cireșe pietroase
fără sâmburi înjumătățite
1 lămâie bio
500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1

Păstrează savoarea fructelor de pădure, potențată de gustul inconfundabil de cireșe, chiar în cămara ta.

MOD DE PREPARARE

Pune toate fructele într-un vas suficient de mare, amestecând totodată și zahărul.

Decojește lămâia organică și adaugă în compoziție sucul de lămâie rezultat.

Fierbe întreaga compoziție timp de 4 minute și nu uita să faci probe în timpul fierberii!

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie.

Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA