Gem din flori de soc și portocale

Gemul perfect pentru o gustare parfumată.
INGREDIENTE
O jumătate de găleată de flori de soc
1 litru de suc de portocale proaspăt stors
Sucul a 6 lămâi
2x 500 g zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1

Dacă nu ai încercat încă această rețetă, înseamnă că nu îți poți închipui cât de parfumată poate fi. După ce o gătești o dată, nu va mai lipsi din cămara ta.

MOD DE PREPARARE

Taie rădăcinile florilor de soc cu o foarfecă și pune florile într-un vas mare.

Adaugă sucul de portocale precum și sucul de lămâie.

Florile ar trebui să fie acoperite de suc. Lasă-le la macerat timp de 12 ore, peste noapte.

Apoi, strecoară compoziția printr-o sită fină.

Pentru a fi sigur, măsoară cantitatea de suc rezultată – ar trebui să rezulte 1 litru de suc.

Adaugă zahărul în sucul de portocale și lasă-le la fiert timp de aproximativ 4 minute.

Neapărat să testezi compoziția! Apoi toarnă gemul fierbinte în borcanele pregătite în avans. Cel mai bun rezultat îl vei obține folosind borcane mici.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA