Gem de vișine cu nucă de cocos
Un gem aromat și ușor de preparat
INGREDIENTE
1 kg de vișine (fără sâmbure)
400 g de cremă de nucă de cocos (un borcan)
4 linguri de fulgi de nucă de cocos
1 pahar de lichior de nucă de cocos
500 g de zahăr gelifiant 2:1

Combinația perfectă de de gust dulce-acrișor, cu tentă exotică. Ca să nu-ți mai spunem și că e gata în câteva minute.

MOD DE PREPARARE

Amestecă toate ingredientele într-o oală mare și folosește mixerul pentru a fărâmița ușor vișinele.

Fierbe întreaga compozișie timp de 4 minute și apoi toarnă rezultatul în borcane mici.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA