Gem de prune
Un gem clasic, de nelipsit din cămara ta.
INGREDIENTE
1 kg de prune pregătite în avans și cântărite
1 kg de zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1
1 băț de scorțișoară
4 cuișoare
2 linguri de suc de lămâie
2 linguri de rom

Savurează gustul inconfundabil de prune în orice moment al anului, prin această rețetă minunată de gem.

MOD DE PREPARARE

Spală prunele, usucă-le bine, taie-le în jumătate, scoate-le sâmburele și taie-le din nou în sferturi.

Pasează restul cu sucul de lămâie în mixer, pune bucățile de prune în vasul de gătit și amestecă-le bine cu zahărul gelifiant Mărgăritar.

Lasă acest amestec acoperit timp de câteva ore (peste noapte).

Apoi adaugă condimentele, fierbe întreaga compoziție timp de 4 minute. Nu uita să faci probele de gelifiere în acest interval.

Scoate oala de pe aragaz, înlătură condimentele, toarnă amestecul în borcanele pregătite în avans și etanșează-le bine.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de gelatinizare”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA