Gem de coacăze roșii cu mentă

Un gem răcoritor pentru după-amiezile de vară.
INGREDIENTE
1 litru de suc de coacăze roșii (obținut din storcătorul de fructe sau cumpărat)
3-5 tulpini de mentă
Sucul unei lămâi
1 kg zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1

Acest gem are cel mai bun gust atunci când este servit rece, direct din frigider. Îl poți savura alături de un ceai cu gheață.

MOD DE PREPARARE

Sucul de coacăze se obține cel mai ușor cu ajutrul storcătorului tradițional de fructe.

În mod alternativ, poți încălzi suc cumpărat din comerț.

Amestecă sucul cu menta și lasă-le la fiert aproximativ 5 minute.

Apoi strecoară sucul într-o oală și adaugă sucul de lămâie.

Adaugă zahărul gelifiant și fierbe compoziția timp de aproximativ 5 minute, apoi toarnă rezultatul final în borcane de gem.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA