Gem de caise și vișine

Un gem aromat și ușor de preparat.
INGREDIENTE
750 g de caise
250 g de vișine
1 kg de zahăr gelifiant Mărgăritar 1:1
4 cl lichior de caise

Combinația perfectă de gust dulce-acrișor, de savurat la micul dejun cu croissante proaspete. Ca să nu-ți mai spunem și că e foarte simplu de preparat.

MOD DE PREPARARE

Spală vișinele, usucă-le bine, scoate-le sâmburii și cozile, amestecă-le în mixer.

Apoi spală caisele, scoate-le sâmburii și taie-le în bucăți mici.

Amestecă bine vișinele, caisele și zahărul gelifiant într-un vas mare și apoi lasă compoziția la macerat la rece.

Apoi fierbe amestecul timp de 4 minute.

Nu uita să faci probe de gelifiere în acest interval. Scoate oala de pe aragaz și asezonează compoziția cu lichior de caise, apoi toarn-o în borcanele pregătite în avans și etanșează-le.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA