Fursecuri ștampilate

Un desert gustos și distractiv de decorat pentru copii
INGREDIENTE
Pentru aproximativ 60 bucăți
250 g făină
50 g migdale măcinate
80 g Zahăr Brun de Mauritius Mărgăritar
2 gălbenușuri de ou
220 g unt rece
30 g cacao

Pentru decorare:
250 g Fondant
Gem de caise sau Caramel
Colorant alimentar (gel)
Hârtie de copt
Ștampile nefolosite
MOD DE PREPARARE

Frământă toate ingredientele folosind paleta de aluat de la robotul de bucătărie. Alternativ, poți să amesteci făina cu migdalele într-un castron și să formezi o adâncitură în mijloc. Pune acolo zahărul și gălbenușurile. Taie untul în cuburi mici și împrăștie-le în castron. Frământă rapid cu mâna până obții un aluat fin. Formează o bilă din aluat și las-o la frigider în folie alimentară pentru 2 ore.

Preîncălzește cuptorul la 170 grade C cu căldură superioară și inferioară. Frământă din nou aluatul, întinde-l pe o suprafață tapetată cu făină și decupează cercuri cu o formă rotundă. Pune-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și bagă-le în cuptor pentru aproximativ 10 minute. Apoi scoate-le și lasă-le să se răcească.

Întinde fondantul subțire și decupează cercuri cu o formă rotundă. Pune cercurile pe hărtie de copt. Pune colorant alimentar sub formă de gel pe hârtie de copt cu ajutorul unui bețișor de lemn și presează ștampila circular în gel până se colorează pe toată suprafața. (Astfel culoarea se va distribui uniform și nu va fi prea multă culoare pe ștampilă)

Presează cu atenție ștampila pe fondant. Unge biscuiții cu gem sau caramel și așază fondantul peste ei. Apasă ușor. Lasă să se usuce pentru cel puțin 2 ore. Păstrează-le într-un recipient care se închide ermetic.

Sfat: Coloranții sub formă de gel sunt cei mai buni pentru această rețetă, alți coloranți alimentari sunt mai diluați și imprimă prea puțină culoare.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA