Cupcakes cu dovleac și cremă de portocale

O combinație inedită pentru un desert special
INGREDIENTE
(pentru 18 cupcakes)

Pentru blat:
150 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr cristal Mărgăritar
150 g zahăr brun Mărgăritar
2 ouă
20 ml ulei
125 ml lapte bătut
1 linguriță extract de vanilie
220g piure de dovleac
250 g făină tip 650
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
O jumătate de linguriță ghimbir
O jumătate de linguriță sare
Un praf de nucșoară

Pentru cremă:
800 g cremă de brânză la temperatura camerei
200 g zahăr pudră Mărgăritar
Coaja de la 3 portocale
MOD DE PREPARARE

Mixează untul până devine cremos. Adaugă zahărul și continuă mixarea câteva minute. Adaugă ouăle și mai mixează încă 3 minute.
Cu mixerul pornit, incorporează laptele și uleiul, turnând în fir subțire. Continuă mixarea încă 4 minute. Adaugă vanilia și piureul de dovleac.
Adaugă restul ingredientelor mixând doar câteva secunde, până la incorporare. Umple formele de cupcakes și coace la 180 C pentru circa 20 de minute.
Pentru crema de portocale, mixează crema de brânză, adaugă zahărul și coaja de portocale. Apoi decorează.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA