Chutney de caise
O bază de sos perfectă pentru rețetele tale.
INGREDIENTE
15 kg de caise proaspete fără sâmbure
2 căței de usturoi
1 bucată mică de ghimbir proaspăt
350 g de ceapă mărunțită
300 ml oțet de mere
220 g zahăr brun Mărgăritar Mauritius
2 lingurițe de sare
2 lingurițe de semințe de muștar
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță de nucșoară
½ linguriță de ardei cayenne

Chutney-ul poate fi o garnitură potrivită pentru friptură, pește, brânzeturi și, bineînțeles, la preparatele clasice indiene din legume și orez.

MOD DE PREPARARE

Taie caisele spălate în mici bucăți (după ce le-ai scos sâmburii), pisează cățeii de usturoi și ghimbirul peste caise.

Toate ingredientele trebuie puse într-o oală mare, rezistentă la acid, iar compoziția trebuie fiartă la foc mic, amestecând constant, până în momentul în care fructele și ceapa devin moi și poți observa un sos extrem de dens.

Toarnă compoziția în borcane pregătite în avans, etanșează-le bine și lasă-le la macerat câteva zile.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA