Chec surpriză

Un desert simplu și de efect
INGREDIENTE
(pentru un blat de prăjituri din care se pot face 16 prăjituri)
Timp de preparare: 2.5 ore

Pentru amestecul de culoare roșie:
180 g de unt
180 g de zahăr pudră Mărgăritar
4 ouă
300 g de făină
½ de pachet de praf de copt
50 ml de lapte
40 ml de Baileys
conținutul unei păstăi de vanilie
colorant alimentar de culoare roșie (pulbere)

Pentru aluatul de culoare deschisă:
225 g de unt
220 g de zahăr pudră Mărgăritar
4 ouă (dimensiune M)
450 g de făină
50 g de alune (măcinate)
½ pachet de praf de copt
2 capace de rom
1/8 de litru de lapte
Zahăr pudră Mărgăritar pentru ornare

Nu ai cum să dai greș cu acest chec, indiferent de ocazie. Este ușor de preparat, delicios, cu efect garantat de relaxare și veselie.

MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 175° de grade.
Drapează cu unt și făină o formă de prăjituri dreptunghiulară.
Pentru aluat: Bate untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahăr, până când se obține un amestec spumos. Apoi adaugă făina și praful de copt. Adaugă treptat ouăle. Amestecă praful de copt cu făina.
Amestecă untul, Baileys precum și mixul de praf de copt cu făină. Colorează aluatul cu colorant comestibil de culoare roșu intens. Apoi pune aluatul într-un recipient pentru prăjituri care a fost uns în prealabil cu unt și lasă la copt timp de 50 de minute într-un cuptor preîncălzit la 175° de grade (nu uita să faci teste cu scobitoarea pentru a verifica aluatul!). Lasă prăjitura la răcit și apoi tai-o în bucăți egale de un centimetru lățime. Folosește-te de o formă de prăjituri în formă de inimă pentru a face inimioare din bucățile de prăjituri.

Amestecă untul (slab) la temperatura camerei cu zahărul în robotul de bucătărie timp de câteva minute (până în momentul în care se obține o cremă consistentă de culoare albă). Apoi adaugă treptat ouăle, fără să uiți să amesteci constant compoziția. Amestecă praful de copt cu făina și cu nucile și, la fel, amestecă din când în când compoziția. Unge cu unt o formă de prăjitură rotundă, cu striații, apoi unge-o cu făină și pune în aceasta o jumătate din aluat. Apoi plasează inimioarele de prăjitură în mod egal, una lângă cealaltă, pe masa de prăjitură rezultată.
Apoi adaugă restul de aluat. Lasă la copt timp de aproximativ o oră acest amestec într-un cuptor preîncălzit la 175° de grade. Lasă prăjitura să se odihnească timp de 10 minute, apoi scoate-o cu mare atenție din forma de prăjituri. Servește prăjitura ornată cu zahăr pudră.

Sfat: din restul compoziției prăjiturii de culoare roșie poți prepara Cake Pops. Pentru a face acest lucru, amestecă mixul cu gem sau brânză proaspătă și zahăr și formează mici sfere. Plasează sferele de aluat pe bețișoare de prăjituri și glazurează-le cu glazură de ciocolată.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA