Brioșe cu banane și cremă de whisky

Un desert simplu și gustos, pentru după-amiezile răcoroase
INGREDIENTE
(pentru 18 brioșe)

Pentru blat:
175 g făină
10 g praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
½ linguriță de sare
125 g unt moale
130 g zahăr brun de Mauritius Mărgăritar Demerara
60 g nuci măcinate nu foarte fin
2 ouă (la temperatura camerei)
4 banane bine coapte
1 linguriță extract de vanilie
100 g stafide
50 ml whisky

Pentru glazură:
160 g zahăr pudră extrafin Mărgăritar
115 g unt topit
whisky rămas de la brioșe plus 25 ml apă
jumătăți de nuci pentru decor
MOD DE PREPARARE

Într-o crăticioară pune la foc mic stafidele și whisky-ul. Asteaptă până când încep să fiarbă, apoi stinge focul, acoperă și lasă-le să infuzeze vreme de 20 de minute. Strecoară stafidele și păstrează whiskey-ul rămas pentru glazură.
Preîncălzește cuptorul la 170ºC. Amestecă zahărul și untul cu ajutorul unui mixer, apoi adaugă ouăle pe rând. Când ouăle sunt bine incorporate, adaugă bananele zdrobite, stafidele strecurate și vanilia. Amestecul de făina, nuci, praf de copt, sare și bicarbonat se incorporează ușor, cu o spatulă. Umple formele de brioșe până la jumătate, apoi pune tava la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când prăjiturile trec testul scobitorii.

Pregătește glazura amestecând untul, alcoolul rămas de la stafide, apa și zahărul. Decorează cu ajutorul unei spatule.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA