Banana bread

O gustare hrănitoare și delicioasă pentru toată familia, pe care o poți prepara împreună cu copiii
INGREDIENTE
2 ouă
3 banane (foarte coapte)
40 g curmale
60 g Zahăr Brun de Mauritius Mărgăritar
60 g ulei
50 g fulgi de ovăz
30 g semințe de in (măcinate)
1 praf de sare
1 linguriță scorțișoară
4 linguri iaurt
250 g făină
½ plic praf de copt
50 g nuci
25-40 g ciocolată menaj
1 banană mică sau jumătate de banană mare pentru tapetarea aluatului

Pentru decorare:

1 banană mică
aproximativ 1 lingură Zahăr cristal fin Mărgăritar
MOD DE PREPARARE

Este ideal să pui toate ingredientele în afară de făină, praf de copt, nuci și ciocolată într-un blender și pasează-le bine. (Alternativ, zdrobește bananele cu o furculiță, taie curmalele în bucățele mici și folosește un blender pentru a amesteca toate ingredientele în afară de făină.)

Toarnă compoziția pasată într-un castron și încorporează făina și praful de copt. Toacă grosier nucile și ciocolata și adaugă-le. Taie banana în bucăți mici și pune-le sub aluat. Preîncălzește cuptorul la 180 grade.

Pune aluatul într-o tavă de copt tapetată cu unt și făină. Taie banana felii și decorează-l. Presară zahăr cristal fin peste feliile de banană. Astfel vei obține niște banane ușor caramelizate. Lasă aluatul să se coacă aproximativ 45 minute (și asigură-te că trece testul cu scobitoarea!)

Sfat: Dacă ingredientele sunt pasate în blender, poți folosi semințele de in și întregi.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA