Sirop de mere coapte

Ingrediente

  • 1500 g mere
  • 750 ml apă
  • 2 lămâi
  • 1 kg zahăr Zahăr Mărgăritar pentru fructe de pădure & fructe
  • 1 păstaie de vanilie
  • 3-4 batoane de scorțișoară
  • 4 picături de aromă de migdale amare
  • anason stelat

Gătit

Tăiați merele spălate în bucăți mici și puneți-le într-un vas, împreună cu apa și zeama de lămâie. Fierbeți până când bucățile de măr se înmoaie. Pasați-le apoi, folosind un mixer vertical. Turnați piureul rezultat într-o sită fină, în care ați pus o bucată de pânză muselină și lăsați-l să se scurgă peste noapte, în frigider.  
Turnați sucul de mere rezultat într-un vas, împreună cu zahărul. Crestați păstăile de vanilie, răzuiți semințele și adăugați-le în vas, inclusiv păstaia de vanilie.


Adăugați și batoanele de vanilie și anasonul stelat. Dați în clocot ingredientele, la foc mediu și lăsați-le să fiarbă cca 10 minute. Luați vasul de pe aragaz și încorporați cu grijă aroma de migdale amare. Turnați repede siropul fierbinte de mere în sticle curate, pregătite în prealabil. 


Sfat: Siropul poate fi servit cu apă minerală rece, ca băutură răcoritoare. Siropul de mere coapte poate fi utilizat și pentru îmbogățirea gustului ceaiului (negru) - adăugați 2 linguri de sirop de mere coapte sau altă cantitate, după gust, în ceaiul fierbinte. Puteți utiliza siropul de mere diluat, în loc de suc de mere, inclusiv pentru a prepara tiramisu cu mere. Tiramisu cu mere capătă astfel gustul sărbătorilor de Crăciun.
Depozitați siropul într-un loc rece și întunecos, cca 6 luni. Depozitați sticlele începute în frigider și consumați produsul în câteva zile. În colaborare cu Sweets & Lifestyle.
 

Vedeți mai multe rețete