Chec de banane cu fistic

Ingrediente

Formă de aproximativ 30 pe 11 cm în dimensiune
16 felii

Aluat:

  • 450 g banane decojite și coapte
  • 280 g Zahăr Brun Sugars of the World din Trestie
  • 3 ouă
  • 30 g fistic
  • 100 g iaurt
  • 50 g ulei
  • 200 g făină simplă
  • 100 g făină integrală de grâu
  • 50 g fulgi de porumb
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • 6 g praf de copt
  • 2 g scorțișoară
  • 2 g sare

Pentru decorare:

  • 40 g semințe de dovleac
  • 30 g fulgi de porumb

Caramel:

  • 100 g unt
  • 130 g Zahăr Brun Sugars of the World din Trestie
  • 150 g de smântână de gătit
  • 3 g sare

Gătit

Se pun bananele în castron, cu cât sunt mai coapte cu atât mai bine. Adăugați zahărul și ouăle și apoi zdrobiți-le cu o furculiță. Amestecul nu trebuie să fie complet neted, dimpotrivă, puteți lăsa și bucăți mici de banană. Apoi adăugați iaurtul și uleiul și amestecați cu o spatulă. În cele din urmă, adăugați restul ingredientelor și amestecați bine. Ungeți o tavă de pâine cu ulei și tapetați-o cu o bandă de hârtie de copt și turnați aluatul în ea. Presărați suprafața cu un amestec de semințe și fulgi de porumb. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de aproximativ 45-50 de minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese uscată. Se lasă să se răcească pe un grătar de și se scoate din formă.

Pentru caramel, se topește untul într-o cratiță, se adaugă zahărul și sarea și se amestecă până când caramelul capătă o culoare aurie deschisă. Se toarnă cu grijă smântâna clocotită peste el și se amestecă bine. Se fierbe bine și apoi se pune într-un bol și se lasă să se răcească complet. Întindeți un strat subțire de caramel peste feliile de chec răcit și savurați.

Vedeți mai multe rețete