Tort vegan cu ciocolată și pere

Ingrediente

pentru o formă rotundă (Ø 22 cm)

  • 200 g făină
  • 50 g cacao
  • 2 ½ lingurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 ml lapte de ovăz
  • 75 g ulei de rapiță
  • 150 g zahăr Mărgăritar cristal fin
  • 75 g piure de mere
  • 1 pară mare (moale)
  • alune de pădure (întregi)
  • 2 linguri zahăr brun cristal Sugars of the World
     

Gătit

Preîncălzește cuptorul la 180 °C (căldură sus-jos). Unge marginile formei și tapetează fundul cu hârtie de copt. Într-un bol, amestecă făina, cacao, praful de copt, sarea și scorțișoara. Într-un alt bol, combină laptele de ovăz, uleiul și zahărul. Adaugă piureul de mere și amestecă bine. Adaugă treptat ingredientele lichide peste cele uscate și amestecă rapid până obții un aluat neted (nu amesteca prea mult).

Toarnă aluatul în formă. Taie para în sferturi, îndepărtează semințele și feliaz-o subțire. Aranjează feliile de pară peste aluat. Taie alunele în bucăți mici și presară-le peste tort. La final, presară zahărul brun deasupra.

Coace tortul în cuptor aproximativ 45 de minute (verifică cu o scobitoare). După coacere, lasă-l să se răcească complet.

Sfat: Servește cu sos de ciocolată!

Vedeți mai multe rețete