Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru cca. 12 bucăți
Pentru aluatul cu ciocolată
Pentru popcornul cu caramea și arahide
Adițional
Se preîncălzește cuptorul la 175 °, cu încălzire sus-jos, și o formă de tort sau de prăjitură se învelește cu 3-4 straturi de folie de aluminiu. Cu ajutorul unui cuțit, se tai 12 orificii mici pe folie, și se plasează cu atenție în ele conurile de înghețată.
Pentru aluat, untul, zahărul, vanilia și sarea se adaugă într-un vas de amestecare, și se amestecă timp de 2-3 minute, până se obține o textură cremoasă.
Se adaugă ouăle câte unul și se amestecă, până se obține o masă uniformă.
Făina se amestecă cu praful de copt și cacao, iar apoi se adaugă la masă, alternând cu laptele, la cel mai mic foc.
2/3 din aluat se umple în conurile de înghețată, care se coc în cuptorul preîncălzit timp de cca. 15-20 minute.
Alunele se tai bucăți dure pentru topping.
Zahărul se adaugă într-o tigaie antiaderentă și se topește la foc mediu. Nu se amestecă mult, mai bine se rotește tigaia. De îndată ce zahărul se rumenește, se adaugă treptat și se amestecă frișca caldă (atenție: aburi fierbinți!).
Amestecul se lasă puțin la răcit, iar apoi se adaugă și se amestecă untul.
Carameaua caldă se amestecă cu popcornul și arahidele, se adaugă peste conurile de ciocolată, și se consumă imediat.
Sfat: În locul conurilor de înghețată, se pot utiliza forme de brioșe simple.
Distribuie