Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru cca. 12-15 frigăruie
Pentru foietajul de ștrudel (dacă trebuie preparat rapid, se poate folosi și foietaj din magazin (2 role)
Pentru umplutura de mere:
Adițional:
Se frământă toate ingredientele pentru foietaj timp de cca. 10 minute, până se obține un aluat dur.
Din aluat se formează o bilă netedă cu mâna, vasul se clătește cu apă fierbinte, iar aluatul se lasă în vas timp de 15 minute. Între timp, se prepară umplutura de mere.
Se spală merele, se scot sâmburii și se tai cubulețe mici. Se amestecă într-un vas cu celelalte ingrediente.
Foietajul se întinde pe o suprafață presărată cu făină până se obține un strat cât se poate de subțire. Se face un pumn cu mâna, aluatul se pune peste pumn, și se întinde câte puțin, având grijă să nu se rupă. Aluatul trebuie să fie atât de subțire încât să fie aproape transparent. Foietajul se amplasează pe o suprafață presărată cu făină și se îndepărtează marginile mai groase.
Se preîncălzește cuptorul le 180°C, cu încălzire sus-jos, și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Foietajul se unge cu unt topit.
Se taie de pe restul foietajului, și se împarte în cca. 6 rulade de grosime egală.
Ruladele se înfig pe frigări și se pun în tava pregătită. Se repetă acest proces cu restul foietajului.
Frigăruii se ung cu ouă bătute, se presară cu zahăr și se rumenesc în cuptorul preîncălzit timp de cca. 20 de minute.
Sunt cele mai gustoase dacă se consumă încă puțin calde.
Distribuie