Mărgăritar Zahăr Vanilinat

Acum este mai simplu decât oricând sa adaugi în desertrile tale aroma inconfundabilă de vanilie, cu pliculețele de zahăr Mărgăritar vanilinat ambalate individual.

Sugestii de reţete
Actualizăm periodic site-ul cu reţete noi. Vizitează-ne!
Gem de pere cu vanilie
O pară Williams, atunci când este perfect coaptă la cules, va oferi o aromă incomparabilă. Păstrează-le timp de câteva zile până se coc complet (fructele ar trebui să fie galbene și frumos parfumate, dar nu moi în interior) – astfel gemul va deveni de vis.
MOD DE PREPARARE
Cojește perele, înlătură sâmburii și taie-le în felii mici. Amestecă această compoziție cu sucul de lămâie, cu zahărul vanilat și cu zahărul gelifiant într-un vas suficient de mare, încălzește compoziția și fierbe timp de 4 minute. Nu uita să faci probe în acest interval. La final, amestecă lichiorul și toarnă compoziția finală fierbinte în borcane. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Chifle dulci
Aceste chifle dulci preparate cu drojdie și servite cu sos de vanilie sunt desertul perfect de savurat în familie, în dupa-amiezile întunecate de iarnă.
MOD DE PREPARARE
Pentru a face stratul pufos, amestecă drojdia cu zahăr de copt, jumătate din lapte (puțin călduț) și făină de grâu, amestecând până obții un aluat dens. Adaugă făină și lasă aluatul să crească, depozitând amestecul într-un loc călduros. Amestecă restul ingredientelor împreună cu aluatul, până obții un strat fin, semi-ferm. Toarnă acest amestec pe o suprafață drapată în făină, într-o formă pătrată și subțire. Taie pătrate de 4 x 4 cm și umple-le cu gem de caise sau de prune, apoi întoarce colțurile și apasă cele două jumătăți cu grijă, evitând scurgerea gemului. Trece fiecare chiflă prin untul topit și plasează-le într-o caserolă. Lasă chiflele să crească, plasându-le într-un loc călduros, până în momentul în care ating un volum dublu. Acoperă-le iar cu unt topit și coace-le într-un cuptor preîncălzit la 160 °C aproximativ 40 de minute. Pentru sosul de vanilie, amestecă jumătate din lapte cu zahăr fin, zahăr vanilat și rom. Amestecă restul de lapte cu pachetul de budincă de vanilie și adaugă acest amestec în laptele încălzit. Lasă amestecul la fiert. Mai unge chiflele după coacere cu unt topit și zahăr pudră. Preparatul se servește cu sos de vanilie.
Cheesecake de zmeură cu aluat de negresă
Acest cheesecake reinterpretat poate constitui tortul ideal pentru o aniversare restrânsă, de care să te bucuri alături de cei dragi.
MOD DE PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire uniformă. Așează pe o tavă hârtia de copt. Taie ciocolata neagră și ciocolata cu lapte în bucăți mici și adaugă untul, apoi pune amestecul într-o oală. Se topește treptat peste o baie de apă. Apoi amestecă ouăle cu zahăr brun Mărgăritar și sare până se formează o masă galben-pal. Adaugă ciocolata topită la amestecul de ou și amestecă totul împreună. Amestecă făina cu cacao și cu bicarbonat de sodiu și adaugă compoziția la restul amestecului. Distribuie aluatul de negresă în mod uniform pe tava de copt, prevăzută cu hârtie de copt. Împinge tava pentru coacere pe penultima șină din cuptor și lasă amestecul la copt timp de aproximativ 20 de minute. Eșantionul de probă ar trebui să aibă în continuare urme de aluat pe băț. Îndepărtează forma din cuptor și lasă aluatul de negresă să se răcească. Pentru piureul de zmeură, pune zmeura spălată și uscată bine într-o oală cu zahărul pudră și pasează amestecul. Strecoară masa rezultată printr-o sită. Pune-o la încălzit timp de aproximativ 8 minute, amestecând constant. Pentru crema de brânză, amestecă crema de brânză proaspătă cu zahărul pudră Mărgăritar și cu zahărul vanilat Mărgăritar. Adăugă frișcă, ouă și sare. Se amestecă rapid ingredientele. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire uniformă. Înfășoară forma răcită cu două straturi de folie de aluminiu în cruce, în exterior, pentru a o sigila. Pune compoziția pe o tavă adâncă de copt. Întinde două treimi din crema de brânză pe negresă. Adaugă 2 linguri de piure de zmeură pe crema de brânză. Apoi adăugă restul cremei de brânză și împrăștie restul de piure de zmeură pe stratul de brânză. Poți orna cu ajutorul unui băț de lemn, obținând astfel diverse forme răsucite. Umple tava adâncă de copt cu aproximativ 2 cm înălțime de apă fierbinte fierbinte și lasă la copt tortul timp de 55 de minute. Scoate prăjitura din cuptor (brânza să fie încă moale). Îndepărtează cu atenție folia de aluminiu. Deplasează-te de-a lungul marginii cu un cuțit lung și subțire. Lasă să se răcească cheesecake-ul timp de aproximativ 1,5 ore, la temperatura camerei. Apoi răcește-l la frigider timp de cel puțin 6 ore, de preferință peste noapte. Îndepărtează forma de prăjitură.
Vezi toate retele 🡒
Alte produse similare
de la Mărgăritar
Promoţii de la Mărgăritar
Înscrie-te la promoţii şi ai şansa de a câştiga premii oferite cu drag