Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1

Zahărul Gelifiant 2:1 este un zahăr cristal fin, îmbogățit cu pectină din mere și acid citric pentru ca gemurile și dulcețurile pe care le pregătești să fie gata în doar 4 minute de fierbere. Este special conceput pentru gemuri mai ușoare, mai puțin dulci, pentru că se folosesc doar 500 g de zahăr la 1 kg de fructe.

Sugestii de reţete
Actualizăm periodic site-ul cu reţete noi. Vizitează-ne!
Gem răcoritor de rubarbă și lămâie
Acest gem, servit alături de câțiva biscuiți graham, poate deveni micul dejun perfect pentru diminețile de vară târzie petrecute pe terasă alături de familie.
MOD DE PREPARARE
Curăță bețele de rubarbă și taie-le în bucăți de 1 cm. Mai întâi curăță lămâile, apoi stoarce-le. Fierbe apă într-un vas cu puțină sare și fierbe cojile de lămâie timp de aproximativ un minut. Apoi taie-le în fâșii fine. Adaugă bucățile de rubarbă la sucul de lămâie, fâșiile de coajă de lămâie și zahărul gelifiant într-o oală mare și fierbe întreaga compoziție, amestecând constant. Gătește timp de 4 minute, apoi efectuează un test de gelifiere și toarnă compoziția finală în borcane mici de gem. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Gem de vișine cu nucă de cocos
Combinația perfectă de de gust dulce-acrișor, cu tentă exotică. Ca să nu-ți mai spunem și că e gata în câteva minute.
MOD DE PREPARARE
Amestecă toate ingredientele într-o oală mare și folosește mixerul pentru a fărâmița ușor vișinele. Fierbe întreaga compozișie timp de 4 minute și apoi toarnă rezultatul în borcane mici. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Gem din flori de soc și portocale
Dacă nu ai încercat încă această rețetă, înseamnă că nu îți poți închipui cât de parfumată poate fi. După ce o gătești o dată, nu va mai lipsi din cămara ta.
MOD DE PREPARARE
Taie rădăcinile florilor de soc cu o foarfecă și pune florile într-un vas mare. Adaugă sucul de portocale precum și sucul de lămâie. Florile ar trebui să fie acoperite de suc. Lasă-le la macerat timp de 12 ore, peste noapte. Apoi, strecoară compoziția printr-o sită fină. Pentru a fi sigur, măsoară cantitatea de suc rezultată – ar trebui să rezulte 1 litru de suc. Adaugă zahărul în sucul de portocale și lasă-le la fiert timp de aproximativ 4 minute. Neapărat să testezi compoziția! Apoi toarnă gemul fierbinte în borcanele pregătite în avans. Cel mai bun rezultat îl vei obține folosind borcane mici. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi toate retele 🡒
Alte produse similare
de la Mărgăritar
Promoţii de la Mărgăritar
Înscrie-te la promoţii şi ai şansa de a câştiga premii oferite cu drag