Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1

Mărgăritar te ajută să petreci mai puțin timp la prepararea dulcețurilor prin lansarea zahărului gelifiant. Zahărul Gelifiant Mărgăritar leagă gemul și dulceața în doar 4 minute. Timpul mai scurt de fierbere asigură păstrarea vitaminelor și a gustului natural al fructelor. Raportul de 1:1 înseamnă că poți să folosești 1 kg de zahăr la 1 kg de fructe.

Sugestii de reţete
Actualizăm periodic site-ul cu reţete noi. Vizitează-ne!
Gem de coacăze roșii cu mentă
Acest gem are cel mai bun gust atunci când este servit rece, direct din frigider. Îl poți savura alături de un ceai cu gheață.
MOD DE PREPARARE
Sucul de coacăze se obține cel mai ușor cu ajutrul storcătorului tradițional de fructe. În mod alternativ, poți încălzi suc cumpărat din comerț. Amestecă sucul cu menta și lasă-le la fiert aproximativ 5 minute. Apoi strecoară sucul într-o oală și adaugă sucul de lămâie. Adaugă zahărul gelifiant și fierbe compoziția timp de aproximativ 5 minute, apoi toarnă rezultatul final în borcane de gem. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Gem de cireșe cu flori de soc
Din această combinație inedită de arome va rezulta un desert plin de prospețime cu care să te răsfeți în clipele de liniște.
MOD DE PREPARARE
Cireșele bine coapte se spală, se usucă, li se scoate sâmburele și se pasează. Compoziția de fructe astfel rezultată se amestecă cu zahărul gelifiant, apoi se adaugă sucul unei lămâi și se lasă puțin la macerat. Acum scutură bine florile de soc, sortează-le și curăță-le, apoi adaugă-le în borcanele de marmeladă pregătite în avans. Fierbe întreaga compoziție de fructe timp de 4 minute, lăsând compoziția în clocot și amestecând constant. ​Ia oala de pe aragaz și adaugă lichiorul de cireșe. ​Umple borcanele de gem cu compoziția caldă și etanșează-le imediat. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Gem de prune
Savurează gustul inconfundabil de prune în orice moment al anului, prin această rețetă minunată de gem.
MOD DE PREPARARE
Spală prunele, usucă-le bine, taie-le în jumătate, scoate-le sâmburele și taie-le din nou în sferturi. Pasează restul cu sucul de lămâie în mixer, pune bucățile de prune în vasul de gătit și amestecă-le bine cu zahărul gelifiant Mărgăritar. Lasă acest amestec acoperit timp de câteva ore (peste noapte). Apoi adaugă condimentele, fierbe întreaga compoziție timp de 4 minute. Nu uita să faci probele de gelifiere în acest interval. Scoate oala de pe aragaz, înlătură condimentele, toarnă amestecul în borcanele pregătite în avans și etanșează-le bine. Sfaturi Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata. Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de gelatinizare", făcute în timpul de fierbere specificat. Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere. Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
Vezi toate retele →
Alte produse similare
de la Mărgăritar
Promoţii de la Mărgăritar
Înscrie-te la promoţii şi ai şansa de a câştiga premii oferite cu drag