Mărgăritar Fin

Zahărul fin este formati din cristale uniforme, de culoare albă, uscate, nelipicioase, neaglomerate, liber curgătoare, însă cu o granulație mai mică decât varianta cristal. Acest zahăr multifunctional poate fi folosit pentru îndulcirea preparatelor sau băuturilor reci sau calde.

Sugestii de reţete
Actualizăm periodic site-ul cu reţete noi. Vizitează-ne!
Tort Sacher
Acum te poți bucura de minunatul tort de ciocolată specific austriac chiar în bucătăria ta, dacă urmezi întocmai pașii de mai jos. E o delicatesă la care nu vei dori să renunți prea ușor.
MOD DE PREPARARE
Amestecă ușor untul, ciocolata topită, 140 de grame de zahăr fin Mărgăritar și puțină sare până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Apoi adaugă progresiv gălbenușul de ou, adaugă albușul de ou bătut cu 60 de gr de zahăr fin Mărgăritar și la final adaugă făina. Toarnă amestecul într-o formă de prăjitură drapată în hârtie de copt și coace compoziția timp de aproximativ 15 minute la 170 °C. Ușa cuptorului ar trebui să rămână ușor întredeschisă. După scurgerea acestui interval, închide ușa cuptorului complet și lasă amestecul la copt pentru minim încă o oră, la aceeași temperatură. Apoi scoate amestecul pe un platou și lasă-l la răcit. După ce se răcește, taie tortul la mijloc și umple-l cu gem de caise încălzit. Înainte de servire, toarnă o glazură fină de ciocolată pe prăjitură și adaugă câte o lingură de frișcă per porție.
Chifle dulci
Aceste chifle dulci preparate cu drojdie și servite cu sos de vanilie sunt desertul perfect de savurat în familie, în dupa-amiezile întunecate de iarnă.
MOD DE PREPARARE
Pentru a face stratul pufos, amestecă drojdia cu zahăr de copt, jumătate din lapte (puțin călduț) și făină de grâu, amestecând până obții un aluat dens. Adaugă făină și lasă aluatul să crească, depozitând amestecul într-un loc călduros. Amestecă restul ingredientelor împreună cu aluatul, până obții un strat fin, semi-ferm. Toarnă acest amestec pe o suprafață drapată în făină, într-o formă pătrată și subțire. Taie pătrate de 4 x 4 cm și umple-le cu gem de caise sau de prune, apoi întoarce colțurile și apasă cele două jumătăți cu grijă, evitând scurgerea gemului. Trece fiecare chiflă prin untul topit și plasează-le într-o caserolă. Lasă chiflele să crească, plasându-le într-un loc călduros, până în momentul în care ating un volum dublu. Acoperă-le iar cu unt topit și coace-le într-un cuptor preîncălzit la 160 °C aproximativ 40 de minute. Pentru sosul de vanilie, amestecă jumătate din lapte cu zahăr fin, zahăr vanilat și rom. Amestecă restul de lapte cu pachetul de budincă de vanilie și adaugă acest amestec în laptele încălzit. Lasă amestecul la fiert. Mai unge chiflele după coacere cu unt topit și zahăr pudră. Preparatul se servește cu sos de vanilie.
Tort de nuci cu cremă Nutella
Vine un moment în viaţa fiecăruia dintre noi când ne e poftă de o felie de tort de ciocolată. Pentru aceste momente, ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu un rezultat fabulos.
MOD DE PREPARARE
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade, asigurând o încălzire uniformă. Topeşte încet ciocolata şi untul într-o oală, amestecând în mod constant compoziţia. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile de ou cu sare şi adăugă treptat 120 g de zahăr. Continuă să amesteci compoziţia până când se formează o masă pufoasă stabilă. Amestecă gălbenuşurile, 75 g zahăr şi rom până când ajungi la o masă spumoasă (amestecă cu ajutorul unui mixer timp de 3-5 minute, setând aparatul la cel mai înalt nivel). Continuă să amesteci mixul de unt topit şi ciocolată. Amestecă făina, alunele şi praful de copt într-un vas nou şi combină această nouă compoziţie cu ciocolata. La sfârşit adăugă albuşurile de ou la amestecul de ciocolată, asigurându-te că totul este bine amestecat. Adăugă mixul în formele de prăjitură (unse cu unt şi făină) sau în forma de tort şi lasă la copt timp de aproximativ 50 de minute. În cazul în care doreşti să găteşti doar jumătate de cantitate, foloseşte o formă de prăjitură cu diametrul de 20 cm şi începe să faci probe după aproximativ 30 de minute de copt. Apoi lasă compoziţia să se răcească complet! Pentru crema de ciocolată, bate frişcabine, şi nu uita să amesteci constant. Adaugă crema de brânză şi crema de ciocolată (sau crema de nougat) şi amestecă bine şi rapid compoziţia rezultată. Degustă, pentru a vedea dacă ai atins nivelul dorit de gust dulce sau mai adaugă cremă de ciocolată, dacă este cazul. Lasă amestecul la rece. Taie blatul de tort răcit la mijloc, în sens orizontal. Unge tortul bine cu crema de ciocolată (stratul de ciocolată nu trebuie să fie prea subţire). Amestecă gemul şi unge-l pe stratul de cremă de ciocolată. Pune deasupra acestui blat următorul blat de tort. Acum, aplică crema de ciocolată deasupra şi întinde-o bine şi pe marginea tortului. Decorează cu alune caramelizate crocante.
Vezi toate retele →
Alte produse similare
de la Mărgăritar
Promoţii de la Mărgăritar
Înscrie-te la promoţii şi ai şansa de a câştiga premii oferite cu drag