Mărgăritar Cristal

Marele clasic al gamei Mărgăritar, zahărul cristal este format din granule de marime medie, liber curgatoare, de culoare alba. Este zahărul potrivit pentru orice dulce, fie că este vorba de prăjituri sau de băuturi calde și reci.

Sugestii de reţete
Actualizăm periodic site-ul cu reţete noi. Vizitează-ne!
Tort cu ornamente
Blatul pufos, umplutura cremoasă și toppingul crocant fac din acest tort o combinație surprinzătoare de texturi, desăvârșită de ornamentul multicolor.
MOD DE PREPARARE
Pentru blatul tortului, preîncălzește cuptorul la 170 de grade. Stoarce lămâia și mărunțește coaja unei lămâi "vechi, uscate". Amestecă ouăle și zahărul de copt Mărgăritar până se obține un amestec foarte spumos. Adaugă ușor în amestec și uleiul. Amestecă apa, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Apoi amestecă făina și praful de copt într-un alt bol și adăugă în aluat. Amestecă ușor. Așază pe o foaie de copt hârtie de gătit și plasează cele 2 forme de tort, fiecare cu un diametru de 20 cm. Înfășoară formele de tort cu folie de aluminiu astfel încât aluatul să rămână în interiorul formelor. Adaugă confetti în aluat și amestecă pentru scurt timp. Toarnă jumătatea de aluat în formele de tort și lasă amestecul la copt timp de 35-40 de minute (nu uita de proba cu bețișorul!). Lasă-l să se răcească în formă. Când scoți tortul din formă, folosește un cuțit pentru a desface mai ușor forma. Acesta este modul în care aluatul se întărește cel mai bine. Pentru crema de brânza, înmoaie untul în cuptor (dar nu îl lăsa să se topească!). Bate untul moale timp de aproximativ 1 minut, apoi adaugă treptat zahărul pudră Mărgăritar. În cele din urmă, amestecă crema de brânză, până când se formează o masă cremoasă și pufoasă. Adaugă 10-20 ml de frișcă, după cum este necesar. Decorarea tortului: Taie cele două blaturi răcite, orizontal, pe jumătate. Așază primul blat pe un stativ sau pe o placă. Întinde în jur de 3 linguri de cremă de brânză. Pune cel de-al doilea etaj pe partea superioară și întinde din nou cu cremă de brânză. Continuă până când toate etajele tortului sunt stivuite. Acum, glazurează tortul complet cu cremă de brânză. Cel mai bine este să folosești un instrument special pentru aluat sau o spatulă. În cele din urmă, presară ornamentele pe tort. Cel mai bine este să așezi o pânză sub tort, ca să poți folosi din nou ornamentele căzute pe lângă prăjitură. În funcție de dorința ta, poți acoperi tortul cu ornamente sau puteți presăra câteva ornamente pe partea superioară sau laterală. Lasă la frigider rezultatul final.
Chifle dulci
Aceste chifle dulci preparate cu drojdie și servite cu sos de vanilie sunt desertul perfect de savurat în familie, în dupa-amiezile întunecate de iarnă.
MOD DE PREPARARE
Pentru a face stratul pufos, amestecă drojdia cu zahăr de copt, jumătate din lapte (puțin călduț) și făină de grâu, amestecând până obții un aluat dens. Adaugă făină și lasă aluatul să crească, depozitând amestecul într-un loc călduros. Amestecă restul ingredientelor împreună cu aluatul, până obții un strat fin, semi-ferm. Toarnă acest amestec pe o suprafață drapată în făină, într-o formă pătrată și subțire. Taie pătrate de 4 x 4 cm și umple-le cu gem de caise sau de prune, apoi întoarce colțurile și apasă cele două jumătăți cu grijă, evitând scurgerea gemului. Trece fiecare chiflă prin untul topit și plasează-le într-o caserolă. Lasă chiflele să crească, plasându-le într-un loc călduros, până în momentul în care ating un volum dublu. Acoperă-le iar cu unt topit și coace-le într-un cuptor preîncălzit la 160 °C aproximativ 40 de minute. Pentru sosul de vanilie, amestecă jumătate din lapte cu zahăr fin, zahăr vanilat și rom. Amestecă restul de lapte cu pachetul de budincă de vanilie și adaugă acest amestec în laptele încălzit. Lasă amestecul la fiert. Mai unge chiflele după coacere cu unt topit și zahăr pudră. Preparatul se servește cu sos de vanilie.
Biscuiți cu ciocolată
Acești biscuiți cu gust bogat de ciocolată, asezonați mix de alune și mirodenii, vor deveni gustarea preferată a familiei la ceaiul de dupa-amiază.
MOD DE PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la 180°. Taie ciocolata în bucăți mari. Pisează ciocolata și nucile, dar fără a le fărâmița prea mult. Amestecă făina, praful de cacao, zahărul și jumătate din cantitatea de ciocolată cu praful de copt și cu sare într-un robot de bucătărie, lăsându-le să se fărâmițeze și să se amestece până se obține un praf fin. Adaugă treptat ouăle și, la final, presară mixul de mirodenii. Drapează cu făină o suprafață de lucru. Pune aluatul pe suprafața de lucru unsă cu făină și amestecă aluatul încet. Presară în aluat bucățile de ciocolată și nucile. Împarte aluatul în două jumătăți și formează două forme cilindrice de dimensiuni egale, cât mai lungi posibil. Coace rulourile de aluat într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt timp de 25 de minute la 180 de grade. Scoate compoziția din cuptor și las-o pentru scurt timp la răcit. Apoi taie cu ajutorul unui cuțit de pâine biscuiți de aproximativ 1 cm grosime și coace biscuiții din nou timp de 5-7 minute. Sfat: Cine dorește, poate glazura biscuiții încă odată cu ciocolată. Poți păstra mixul de mirodenii pentru turtă dulce și scorțișoară pentru alte utilizări.
Vezi toate retele →
Alte produse similare
de la Mărgăritar
Promoţii de la Mărgăritar
Înscrie-te la promoţii şi ai şansa de a câştiga premii oferite cu drag