Faci gem și faci bine

Prepară gem cu Zahăr Mărgăritar și transformă fructele într-un gem aromat și delicios, care îți amintește de zilele însorite din livadă încă din prima. Vezi cum fructele, florile și plantele aromatice devin momentele de vară pe care le poți pune la borcan pentru tine și cei dragi. Pe scurt, Zahăr Mărgăritar transformă lucrurile de zi cu zi în momente speciale, de care să te bucuri tot anul.

Și asta nu e tot. Prin campania „Faci gem și faci bine”, și tu poți contribui la o copilărie mai frumoasă pentru tinerii defavorizați. În 2022, susținem proiectele Organizației Umanitare CONCORDIA, contribuind cu cu suma de 20,000 Euro. În acest fel, ajutăm copiii și familiile aflate în dificultate și suntem alături de ei pentru a construi noi povești de viață. Acum poți face visurile copiilor să devină realitate doar făcând gem. Aici gasești toate detaliile. Plus multe rețete simple și delicioase.

Despre Faci gem și faci bine

Peste jumătate dintre copiii din România trăiesc afectați de sărăcie sau excluziune socială. Alături de Organizația Umanitară CONCORDIA, ducem mai mai departe parteneriatul prin care contribuim la o viață normală pentru aceștia. 

Prin campania „Faci gem și faci bine” împlinim împreună visurile copiilor. Cu fiecare pachet de zahăr gelifiant Mărgăritar cumpărat donezi și tu pentru a sprijini misiunea noastră. 
 

Despre CONCORDIA

De 30 de ani în România, CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă.

În toți acești ani, de când activează în România, Organizația Umanitară CONCORDIA a ajutat și susținut peste 10.000 copii, tineri și adulți din categorii dezavantajate. A derulat peste 24 proiecte cu impact pozitiv în comunitate. Mai multe detalii:

Despre CONCORDIA

Programele CONCORDIA

Proiectele CONCORDIA se derulează în București, județul Prahova (Ploiești și Ariceștii Rahtivani) și în județul Dâmbovița (comuna Odobești) și se adresează anual unui număr de peste 2.000 de persoane: 3 centre de zi pentru copii și familii, 4 case de tip familial, 1 locuință protejată pentru persoane adulte cu dizabilități, 2 locuințe sociale, 1 școală de meserii, 1 școală primară, servicii de job-coaching, 1 centru de tranzit și 2 întreprinderi de economie socială.

Organizația Umanitară CONCORDIA, prin CONCORDIA Academia, a devenit în 2017 furnizor autorizat de programe de formare în România, dezvoltând produse orientate către creșterea calității intervențiilor sociale: manager în servicii sociale, specialist practician în servicii sociale și supervizor în servicii sociale.

Programe CONCORDIA

Cum poți ajuta?

Pentru a sprijini proiectele sociale demarate de Organizația Umanitară CONCORDIA, poți dona direct în conturile puse la dispoziție pe site:

Donează aici  sau donează prin SMS Trimite SMS

Donațiile pot fi unice sau recurente, în RON sau în EUR. Mai multe detalii la andreea.perian@concordia.org.ro. 

Sfaturi pentru prepararea cu succes a gemurilor

PREGĂTIRE 

 • Fructele se vor cântări întotdeauna în stare brută (nepreparate).
 • Nu se vor prelucra mai mult de 2 kg de fructe în același timp.
 • Fructele au conținuturi diferite de pectină și au tendința de a gelifia mai mult sau mai puțin puternic.
 • Fructele preparate se pot amesteca cu zahăr gelifiant, se păstrează la rece peste noapte și se prelucrează a doua zi.  Întotdeauna se amestecă zahărul gelifiant în amestecul rece de fructe.
 • Se vor steriliza în prealabil borcanele și capacele. După gătire, se îmbuteliază imediat gemul.

PREPARARE

 • Pentru a menține un raport optim de amestecare a zahărului, pectinei și acidului citric, este important să se folosească întotdeauna întregul pachet.
 • Se aduce la fierbere amestecul de fructe și zahăr gelifiant și se fierbe timp de 4 minute, amestecând constant (4-6 minute pentru zahărul gelifiant organic). Nu se gătește prea mult gemul, altfel pectina va fi distrusă și gemul nu va mai fi ferm.
 • Pentru testul de gelatină, se pun câteva picături de produs pe o farfurie rece și netedă. Dacă această probă devine solidă când se răcește, gemul este gata.
 • Gemul se păstrează într-un loc răcoros și întunecat.

Tipuri de Zahăr Gelifiant

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1         1 kg de fructe & 1 kg Zahăr 
Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1         1 kg de fructe & 500 g  Zahăr
Mărgăritar Zahăr Gelifiant 3:1         1,5 kg de fructe & 500 g Zahăr

Coconut kiss

Sirop de citrice și ierburi aromatice cu rozmarin

Idei pentru decorarea borcanelor

 • Așază o bucată de țesătură peste capac. Folosește o foarfecă normală pentru tăieturi drepte sau una în zig-zag, pentru tăieturi cu model.
 • Croșetează propria decorațiune pentru borcanul cu gem, în mărimea de care ai nevoie.
 • Folosește o bandă elastică sau o panglică, la alegere, pentru a lega decorațiunea de capacul borcanului.
 • Pe sticla borcanului se pot picta cu lac (alb, auriu, argintiu) cercuri, valuri, dungi, flori sau orice alt model dorești.
 • Înfășoară întregul borcan în tul și leagă-l deasupra capacului.

Zahăr Mărgăritar a pregătit pentru tine și un generator de etichete pentru borcane personalizate.

Generatorul de Etichete

 

Mai multe rețete

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 3:1

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1

Fierberea rapidă și ușoară a siropului

Cu ajutorul produsului nostru Mărgăritar zahăr pentru sirop de plante puteți prepara repede și simplu numeroase variante de sirop. Descoperiți gama noastră largă de idei de rețete. Fie că este vorba de siropul clasic de flori de soc, de siropul cu gust fructat de rubarbă, de un siropul răcoritor de citrice sau de siropul de ghimbir - la noi veți găsi rețete pentru toate gusturile.

Siropurile sunt ideale, de asemenea, pentru prepararea băuturilor de vară, a unui cocktail care să vă relaxeze după o zi de muncă  dar și pentru rafinarea deserturilor.

Sfat: decorați sticlele de sirop cu etichete, panglici și autocolante și transformați-le într-un cadou preparat cu dragoste acasă.