ZAHĂRUL ȘI NUTRIENȚII

Datorită gradului său ridicat de puritate, aproape 100% zaharoză, zahărul este adesea denumit sursă de “calorii goale” și responsabil pentru un deficit de vitamine. Preocuparea că consumul de zahăr va reduce consumul de nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, nu este fondată. Zahărul nu se consumă aproape niciodată de sine stătător, ci întotdeauna ca agent de îndulcire în diferite alimente. Cu gustul său dulce, zahărul contribuie adesea la creșterea consumului de produsele bogate în nutrienți, dar cu gust neatractiv. Nici acuzația de epuizare a vitaminelor nu este justificată. Vitamina B1 în metabolismul nostru asigură utilizarea zahărului. Totuși, acest lucru se aplică și altor carbohidrați, de exemplu din pâine, cartofi și fidea. Corpul nostru asimilează vitamina B1 dintr-o dietă diversificată, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru a asigura o dietă echilibrată și moderată cu carbohidrati, grăsimi și proteine, precum și vitamine și minerale.