Tort Sacher

Desertul specific austriac, direct în bucătăria ta.
INGREDIENTE
140 g de unt
140 g de ciocolată
200 g zahăr fin Mărgăritar
1 porție de sare
7 ouă
140 g de făină albă universală
1 hârtie de copt
1 borcan mic de gem de caise pentru umplutură
Glazură de ciocolată pentru glazurarea prăjiturii
1/4 l de frișcă pentru ornare

Acum te poți bucura de minunatul tort de ciocolată specific austriac chiar în bucătăria ta, dacă urmezi întocmai pașii de mai jos. E o delicatesă la care nu vei dori să renunți prea ușor.

MOD DE PREPARARE

Amestecă ușor untul, ciocolata topită, 140 de grame de zahăr fin Mărgăritar și puțină sare până când compoziția devine ușoară și pufoasă.

Apoi adaugă progresiv gălbenușul de ou, adaugă albușul de ou bătut cu 60 de gr de zahăr fin Mărgăritar și la final adaugă făina.

Toarnă amestecul într-o formă de prăjitură drapată în hârtie de copt și coace compoziția timp de aproximativ 15 minute la 170 °C.

Ușa cuptorului ar trebui să rămână ușor întredeschisă.

După scurgerea acestui interval, închide ușa cuptorului complet și lasă amestecul la copt pentru minim încă o oră, la aceeași temperatură.

Apoi scoate amestecul pe un platou și lasă-l la răcit.

După ce se răcește, taie tortul la mijloc și umple-l cu gem de caise încălzit.

Înainte de servire, toarnă o glazură fină de ciocolată pe prăjitură și adaugă câte o lingură de frișcă per porție.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA