Tort de nuci cu cremă Nutella

INGREDIENTE
Pentru o formă de prăjitură cu un diametru de 26-28 cm (pentru o formă de 20 cm trebuie înjumătăţite cantităţile)
100 g ciocolată pentru gătit
50 g de unt
10 ouă
120 + 75 g de zahăr fin Mărgăritar
100 g de făină
4 g praf de copt
110 g de migdale
75 g de alune
40 g de alune de pădure
2 linguri de rom
1 vârf de sare

Pentru umplutură:
aproximativ 6-7 linguri de cremă de ciocolată (gen Nutella)
5-6 linguri de gem de coacăze

Pentru crema de ciocolată:
100 g de brânză proaspătă naturală
400 ml de frişcă
1
5 pachet de stabilizator de frişcă
6-7 linguri de Nutella

Pentru decor: alune caramelizate

Vine un moment în viaţa fiecăruia dintre noi când ne e poftă de o felie de tort de ciocolată. Pentru aceste momente, ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu un rezultat fabulos.

MOD DE PREPARARE

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade, asigurând o încălzire uniformă. Topeşte încet ciocolata şi untul într-o oală, amestecând în mod constant compoziţia. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile de ou cu sare şi adăugă treptat 120 g de zahăr. Continuă să amesteci compoziţia până când se formează o masă pufoasă stabilă. Amestecă gălbenuşurile, 75 g zahăr şi rom până când ajungi la o masă spumoasă (amestecă cu ajutorul unui mixer timp de 3-5 minute, setând aparatul la cel mai înalt nivel). Continuă să amesteci mixul de unt topit şi ciocolată.

Amestecă făina, alunele şi praful de copt într-un vas nou şi combină această nouă compoziţie cu ciocolata. La sfârşit adăugă albuşurile de ou la amestecul de ciocolată, asigurându-te că totul este bine amestecat. Adăugă mixul în formele de prăjitură (unse cu unt şi făină) sau în forma de tort şi lasă la copt timp de aproximativ 50 de minute. În cazul în care doreşti să găteşti doar jumătate de cantitate, foloseşte o formă de prăjitură cu diametrul de 20 cm şi începe să faci probe după aproximativ 30 de minute de copt. Apoi lasă compoziţia să se răcească complet!

Pentru crema de ciocolată, bate frişcabine, şi nu uita să amesteci constant. Adaugă crema de brânză şi crema de ciocolată (sau crema de nougat) şi amestecă bine şi rapid compoziţia rezultată. Degustă, pentru a vedea dacă ai atins nivelul dorit de gust dulce sau mai adaugă cremă de ciocolată, dacă este cazul. Lasă amestecul la rece.

Taie blatul de tort răcit la mijloc, în sens orizontal. Unge tortul bine cu crema de ciocolată (stratul de ciocolată nu trebuie să fie prea subţire). Amestecă gemul şi unge-l pe stratul de cremă de ciocolată. Pune deasupra acestui blat următorul blat de tort. Acum, aplică crema de ciocolată deasupra şi întinde-o bine şi pe marginea tortului. Decorează cu alune caramelizate crocante.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA