Tort de morcovi

Un tort gustos și ușor de preparat
INGREDIENTE
Pentru blat:
200ml ulei
200g zahăr cristal Mărgăritar
3 ouă mari
Vanilie
200g făină
o linguriță scorțișoară
cate ½ linguriță nucșoara
cuișoare
ienibahar măcinate
o linguriță sare
o lingură praf de copt
250g morcovi dați pe răzătoarea mică


Pentru cremă:
250g mascarpone
250g cremă de brânză
miezul de la ½ păstaie de vanilie
200g zahăr pudră extrafin Mărgăritar
MOD DE PREPARARE

Mai întâi încinge cuptorul la 180°C, apoi pregatește blatul: amestecă timp de 3-4 minute cu mixerul la viteză medie, ouăle, uleiul, zahărul tos, până obții o cremă ca o alifie, groasă și deschisă la culoare.

Pune deasupra făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul și condimentele, amestecă bine, până ai o compoziție omogenă, timp de 4-5 minute cu mixerul la viteza medie.

La final, adaugă morcovii dați pe răzătoare și amestecă bine.
Toarnă compoziția în tava cu diametrul de 20cm și coace pentru 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. În timp ce blatul stă la cuptor, te poți ocupa de cremă.

Pentru cremă, amestecă foarte bine ingredientele cu mixerul, până obții o cremă omogenă, în care granulele de zahăr nu se mai simt.

Când blatul este rece, taie-l pe jumătate și umple-l cu jumătate din cremă. Folosește crema rămasă pentru a decora partea superioară a tortului.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA