Tartă de ciocolată neagră

Mai mult decât o prăjitură, este desertul preferat al întregii familii, atât de ușor de preparat încât poate deveni o activitate pentru copii
INGREDIENTE
Pentru blat:
420 g făină
30 g cacao
300 g unt
150 g Zahăr pudră extrafin Mărgăritar

Pentru umplutură:
175 g unt
350 g Zahăr Brun de Mauritius Mărgăritar
4 ouă
4 linguri cacao
150 g ciocolată neagră
350 g frișcă lichidă
450 g frișcă bătută
50 g Zahăr pudră extrafin Mărgăritar
MOD DE PREPARARE

Pentru blat, frământă toate ingredientele până obții un aluat fin și lasă-l la frigider pentru o oră. Întinde aluatul și tapetează cu el tava de tartă unsă în prealabil. Înțeapă aluatul întins cu furculița și coace-l la 200 grade pentru aproximativ 10 minute.

Pentru umplutură amestecă untul și zahărul brun în robotul de bucătărie. Încorporează treptat ouăle și cacaoa. Topește ciocolata pe baie de aburi și adaug-o în compoziție împreună cu frișca lichidă. Toarnă crema peste blatul copt și dă-o la cuptor la 160 grade pentru aproximativ 45 minute până ce compoziția de ciocolată se întărește.

Bate frișca împreună cu zahărul pudră până obții o cremă, întinde-o pe tarta răcită și presar-o cu fulgi de ciocolată.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA