Sirop din flori de soc

Bucură-te de parfumul florilor de soc mai mult timp!
INGREDIENTE
15-20 flori de soc
1 kg Zahăr pentru sirop Mărgăritar
750 ml apă
MOD DE PREPARARE

Scutură bine florile de soc şi curăţă-le de cozile groase. Dizolvă zahărul pentru sirop de la Mărgăritar în apă caldă, apoi fierbe amestecul până când soluţia este clară şi toarn-o peste flori. Timp de 48 ore lasă amestecul într-un loc răcoros pentru a extrage aroma florilor. Strecoară siropul printr-o sită fină, îmbuteliază-l în sticle sterile, sigilează-le şi depozitează-le în într-un loc răcoros.

Diluare: 1 parte sirop + 6 părți apă

Recomandări: Pentru a asigura o valabilitate prelungită poți fierbe siropul înainte de îmbuteliere timp de 3 minute. După desigilare, depozitează-l în frigider şi consumă-l imediat.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA