Sirop de mentă

Gustul răcoros al copilăriei
INGREDIENTE
100 g mentă proaspătă
1 lămâie
1 kg Zahăr pentru sirop Mărgăritar
1 l apă
MOD DE PREPARARE

Pune apa la fiert, adaugă zahărul pentru sirop de la Mărgăritar și amestecă până se dizolvă. Când amestecul devine clar, adaugă lămâia și menta. Mai ține-l pe foc 10 minute, apoi pune capacul și lasă la macerat 24h, după care poți să-l strecori. Pentru o conservare cât mai bună, mai dă-i un clocot înainte de îmbuteliere și toarnă-l în sticle cât este fierbinte.

Recomandări: Siropul de mentă poate fi consumat diluat cu apă plată sau minerală, pentru o băutură rapidă și fresh, poate fi adăugat în limonadă sau în prepararea diverselor cocktail-uri, în special Mojito. Dacă îl prepari special pentru Mojito, poți adăuga, optional, 40 ml de rom alb direct în sirop, când îl lași la infuzat.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA