Sirop de citrice și plante cu rozmarin

O băutură răcoritoare, perfectă pentru dupa-amiezile de vară petrecute pe terasă
INGREDIENTE
1 buchet de roiniță
1 buchet de diferite tipuri de mentă: mentă creață
mentă piperată
mentă spaniolă etc.
10 rămurele de rozmarin
1 portocală organică
1 lămâie organică
1 kg Zahăr pentru sirop Mărgăritar
750 ml apă
MOD DE PREPARARE

Spală plantele și usucă-le cu un prosop de bucătărie. Spală portocala și lămâia cu apă fierbinte și taie-le în felii subțiri. Fierbe apa și dizolvă zahărul pentru sirop de la Mărgăritar. Adaugă ierburile și feliile de portocală și lămâie în siropul fierbinte, amestecă, acoperă cratița și așteaptă 24 de ore.

Scurge amestecul printr-o sită, adu-l din nou la punctul de fierbere și lasă-l pe foc timp de 3 minute. Umple sticlele cu siropul fierbinte și închide-le imediat.

Recomandare: Pentru un design atrăgător, presară mici rămurele de plante într-un recipient pentru cuburi de gheață, umple cu apă și congelează-le. Apoi adaugă aceste cuburi de gheață în băutura diluată cu apă.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA