Prăjituri de ciocolată indian

Un desert haios pentru înveselire
INGREDIENTE
Pentru un blat de 29x42cm (formă de copt cu cadru detașabil)
3 ouă
250 g de zahăr brun de Mauritius Mărgăritar
1 pachet de zahăr vanilat Mărgăritar
125 ml de ulei
125 ml de apă
250 g de făină
1 pachet de praf de copt
30 g de cacao de copt
Gem de caise

Cremă ciocolată pentru umplutură:
125 g frișcă
100 g de ciocolată neagră
2 linguri de zahăr pudră Mărgăritar
Glazură de ciocolată
Ochi decorativi comestibili sau creioane de ciocolată
pentru a desena ochii

Fie că este vorba despre o petrecere tematică, sau pur și simplu pentru a-i înveseli pe cei mici și pe cei mari deopotrivă, acest desert este soluția perfectă pentru un desert haios și delicios.

MOD DE PREPARARE

Amestecă ouăle cu zahărul brun Mărgăritar și zahărul vanilat până când amestecul devine o spumă.
Adaugă uleiul și amestecă bine. Cu cât agiți mai mult, cu atât mai aerat devine blatul.

Amestecă încet apoi amestecă făina cu pudra de copt și cu cacao.

Întinde aluatul pe o tavă de copt și lasă-l la copt la 180 de grade timp de aproximativ 20-25 de minute.

Pentru crema de ciocolată, rupe ciocolata în bucăți sau fărâmițeaz-o.

Pune frișca într-o oală la fiert și apoi scoate vasul de la căldură. Adăugă ciocolata și zahărul pudră Mărgăritar și amestecă bine până când toate ingredientele se dizolvă. Apoi lasă crema să se răcească în frigider până când ajunge la temperatura frigiderului. Amestecă compoziția manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie până când crema se întărește.

Taie cercuri din aluatul de tort cu un tăietor rotund pentru prăjituri. Folosind un cuțit sau un palet pentru a ajunge pe toată porțiunea de la baza tortului, cercurile de tort pot avea forma dorită.

La jumătatea cercurilor folosește un cuțit zimțat pentru a tăia marginile ușor, astfel încât să devină rotundă suprafața de deasupra.

Pune pe toate cercurile mai întâi gem de caise și apoi cremă de ciocolată și așează cercurile cu marginile rotunjite deasupra. Plasează toate prăjiturile de ciocolată pe un suport de tip grătar. Sub acestea, folosește un staniol pentru a proteja ciocolata și a evita lipirea.

Prepară pe foc glazura de ciocolată. Când ciocolata este lichidă, acoperă complet prăjiturelele cu ea. Începi din lateral și, la sfârșit, răspândește niște glazură de ciocolată în partea de sus. Lasă prăjiturile la uscat.

Lipește ochii sau desenează ochii cu ajutorul creioanelor de ciocolată.

Pentru penele indienilor: Fâșii tăiate cu o lățime de aproximativ 1,5 cm din hârtia colorată. Desenează-le în avans cu un creion și o riglă. Se pune banda în jurul tortului de ciocolată final și se taie cu aproximativ 1-1,5 cm în plus. Fă un cerc cu această bandă și leagă-l de o pană. Adaugă pe prăjitura finală.

Sfat: Resturile de tort pot fi folosite pentru a face prăjituri cakepops cu cremă de ciocolată. Nimic nu trebuie să fie aruncat! Pentru a face acest lucru, pregătește de două ori cantitatea de cremă. Fărâmițează resturile de tort și amestecă-le cu suficientă cremă de ciocolată pentru a forma o masă solidă. Formează bile din acest amestec, scufundă-le în glazura de ciocolată și lasă-le la uscat.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA